/ Веселин Максимов

31-годишният Даниел Стоянов, който помете шест деца в Китен с автомобила си, беше пуснат от ареста. Бургаският окръжен съд му наложи най-леката мярка за неотклонение „подписка“, след като стана ясно, че по време на задържането му, прокуратурата в Царево вече имала издадено постановление за налагането на мярка за неотклонение „подписка“, която пък била одобрена от магистратите в Царево.

 

Пиян и дрогиран шофьор блъсна шест момичета в Китен


Одобрено било и искането на държавното одобрение за налагането на постоянен арест, спрямо Стоянов. Така на практика, окръжните магистрати в Бургас разрешиха процесуалната каша на колегите си в Царево и го пуснаха на свобода.

Софиянецът беше задържан ден след като помете шест момичета на оживена улица в Китен на 7 август. Пробите му за употреба на алкохол и наркотици е оказаха положителни. При първото си явяване в съда, Стоянов определи инцидента като нещастие. Според него, причината била в управлявания от него неизправен автомобил.
 

Кола помете трима младежи на тротоар в Петрич


Ако бъде признат за виновен той може да получи до 6 години затвор. Едно от шестте пострадали момичета все още е в болница с травма на гръбнака. По случая е назначена и техническа експертиза, която да установи имало ли е проблем с БМВ-то на Даниел.