/ Dariknews.bg, архив
Двама горски служители, които се оказаха сред деветимата арестувани от бургаската полиция при разбиването на голяма наркоплантация край Созопол, са освободени след изтичане на 24-часовото им задържане, установи репортерска проверка, съобщи "24 часа".

Откриха наркоплатнация в созополско село, девет са задържаните

Все още не е ясно на колко от деветимата арестувани на 30 август ще бъдат повдигнати обвинения. От полицията и прокуратурата в Бургас засега не дават официална информация по случая.
По данни на разследващи наркоплантацията се намира в землището на созополското село Зидарово. Тя била с площ над 3 дка, на които освен канабис имало и други легални насаждения. Така дрогата била скрита между различни култури, за да не бие на очи.

Полицаи от Харманли иззеха 31 растения канабис

По време на акцията, в която освен криминалисти от Областната дирекция на МВР са участвали полицаи от спецподразделението и жандармерията, е конфискувано значително количество канабис, готов за продажба. 

Полицаи от Хасково иззеха 7 кг марихуана (ВИДЕО)

Това е втори по-мащабен удар на местната полиция по линия на отглеждането и разпространението на марихуана, след като през юли край поморийското село Бата бе разбита модерна наркоплантация с капково напояване, стопанисвана от бившия параходчия Тодор Стамов. Тогава бяха иззети близо 200 канабисови растения, някои достигнали до 1,79 м. височина.