/ Община Бургас
Това е последния бюджет, които този Общински съвет приема. Благодаря, че бяхте част от развитието на Бургас през последните четири години. Моля се това единение, което имахме тук, да се пренесе и в парламента.

С тези думи кметът Димитър Николов се обърна към общинските съветници след гласуването на бюджета за настоящата година. След продължителни дебати той бе подкрепен от 38 местни управници. Девет съветници гласуваха против. 

За 2023г.: Над 457 млн. лева е проектобюджетът на Община Бургас

"В началото на мандата си в Бургас имахме два университета. Днес те са четири. Благодаря на всички, които бяха част от развитието на града през тези четири години. Благодаря и на тези, които критикуваха работата да администрацията, с което помогнаха тя да бъде по-стриктна и отговорна. Извинявам се за острите думи, които съм казвал, но всички това е било в името на град Бургас", каза още Николов. 

Припомняме, че макрорамката на проектобюджета на Община Бургас за 2023 година в размер на 457 987 129 лева беше представена в средата на август. Бюджетът е в размер на над 391 млн. лв., като 211 млн. лева са за делегирани държавни дейности и 180 млн. лева за местни дейности.

Индикативният разчет на сметките за средства от Европейския съюз е 66 млн. лева. Бюджетът на Община Бургас за 2023 година поставя акцент върху благоустрояването, социалните дейности, изграждането на общинска болница за лечение на детски болести и създаване на условия за производство и оползотворяване на зелена енергия.

До края на тази година администрацията е предвидила изпълнението на дейности по общинска програма "Моят град, моят квартал, моята улица", по която се осъществяват проекти за подобряване на жизнената среда в Бургас.
Станимир Димитров, БТА