Порт Прим Арт Фест ще приключи с обща изложба и гала вечер
Порт Прим Арт Фест ще приключи с обща изложба и гала вечер / Пресцентър
Последният ден от фестивала включва литературно представяне и филмова прожекция
На 14 октомври, събота Бургас ще изпрати Порт Прим Арт Фест. Програмата за финалния ден от фестивала, включва няколко интересни събития, който си струва да посетите. 

В 15:00 часа, в Гранд Хотел и СПА Приморец, ще гостува Мария Касимова-Моасе - журналист, консултант по етикет и протокол, медия консултант и трейнър с многобройни изяви на малкия екран и на страниците на многобройни печатни издания и популярни уеб портали. Тя ще представи книгата си "Близки срещи със смесени чувства", която обхваща различни истории, представени по много жив и увлекателен начин.  

В Прим порт на 12 октомври: Представят творбите на графичен артист и млади поети

От 18:00 часа, в Магазия 1 на Морска гара, ще бъде открита обща изложба на творците: Атанас Гаджев, Валери Чакалов,  Георги Миленов, Долорес Дилова, Наталия Абаева, Камен Старчев, Моника Попова, Стефан Божков. Очакват ви прекрасни разностилови творби, сред които всеки може да открие нещо свое. Авторите са изключителни имена, с много богата творческа история, участници в многобройни общи и самостоятелни изложби и носители на различни награди и у нас, и в чужбина. 

Цветана Манева и Георги Тошев откриват Порт Прим Арт Фест на 9 октомври

В същото време и час – 18:00 в Магазия 1, стартира и прожекция Видео Арт. Тя включва селекция от 11 късометражни филма от 8 държави. Всички ленти са с български субтитри. Общата им продължителност, е 1 час и 37 минути - колкото пълнометражен филм. Куратор на прожекцията е Георги Кръстев. Той има солиден стаж като оператор и асистент-оператор в редица родни ТВ и кино продукции, сред които са 4 сезон на сериала "Под прикритие" и филмът "Посоки" на Стефан Командарев.

Един от идеолозите и основатели, настоящ директор, на Международен филмов фестивал "Карантината".
Входът и за трите събития е свободен.

Стефан Божков, творчески директор на Порт Прим Арт Фест: Фестивалът допълва по изключителен начин културната сцена в Бургас

Тържествена гала вечеря с начален час 19:30 ще събере творците в Гранд Хотел и СПА Приморец "на прощаване", до следващото издание на Порт Прим Арт Фест. Патрон на тазгодишното пилотно издание на фестивала е голямата ни актриса Цветана Манева. Творчески директор и идеолог на форума, е художникът Стефан Божков. Организатори са община Бургас и знаковият за града от 1959 година, Гранд Хотел и СПА Приморец.