/ ОД на МВР-Разград
Бургаската полиция готви атрактивни демонстрации по повод 140 години от създаването на Министерството на вътрешните работи.

Полицаи донесоха спортна слава на Бургас

Те са замислени на главната алея между Гъбката и Казиното в Морската градина. Присъстващите ще видят техника и въоръжение на „Охранителна полиция и КАТ”, „Гранична полиция”, „Жандармерия” и „Пожарна безопасност и защита на населението”.
 
Ще видите намиране на скрити наркотици от полицейско куче, тестване с дрегери за употреба на алкохол и наркотици, демонстрация на мобилната тринога за скоростен режим, състезателите от Централния полицейски карате и джу джицу клуб-Бургас, симулация на изпити за постъпване в МВР - физически и за интелигентност и още много дейности.
 
Магистрат и униформен инструктираха ученици

Ден по-рано, на 4 юли, пред сградата на Областна дирекция на МВР, ще се състои церемония по поднасяне на венци и цветя в памет на служителите от МВР, загинали при изпълнение на служебния си дълг.

На нея ще бъдат наградени и децата - призьори от международни и национални шампионати по джиу джицу, трениращи към бургаския полицейски джиу джицу клуб.