Показват в Бургас автомобилния Адам
Показват в Бургас автомобилния Адам / netinfo

За седма поредна година Община Бургас и Сдружение Бургаски авто-мото клуб „Ретро" организират Парад-шествие за класически автомобли и мотоциклети. По традиция изложението ще бъде разположено в Приморски парк, на Балюстрадата до Културен център „Морско казино" и прилежащите алеи.

Събитието ще се проведе на 5 юли 2014 година (събота) с начален час 10.00, като в него участие ще вземат 100 автомобила и 20 мотоциклета. В тазгодишното издание един от най-отличаващите се експонати е моделът на френското Рено - Де Дион - Бутон от 1906 година. На Балканите няма друг такъв автомобил, а негов собственик е колекционер от Бургаски авто-мото клуб „Ретро", който частично го е реставрирал. Интересно е, че тази кола е изработена на 80 % от дърво, с едноцилиндров двигател, като коженият салон е оригинален. С този модел лек автомобил е спечелено първото в света организирано състезание във Франция.

Любителите на ретро автомобили ще могат да видят още BMW 850 - спортен модел, част от много къса производствена линия през 80-те години, член на Клуб 300 ++, което ще рече, че развива над 300 км./ч.

Участие в Седми парад-шествие за класически автомобили и мотоциклети ще вземат колекционери от цялата страна и от чужбина: Сърбия, Гърция и Русия.