/ Веселин Максимов
Остров Света Анастасия ще е домакин за трета година на „Часът на поета“. Срещата на славянските творци „Свято слово“ е в сряда, на 17 май. Цените за двупосочен билет с кораб "Анастасия" са преференциални за всички почитатели на поезията - 7 лева на човек в двете посоки. Ето цялата програма за деня:

"Свято слово": 10.00 часа - Отпътуване от "Магазия 1" с кораб "Анастасия", 11.00 часа - Участие на бардове и конкурс за най-атрактивно представяне на авторска творба с участието на бургаски творци и гостите на "Свято слово" от Русия и Чехия. Това ще стане на Сцената на острова.

"Вдъхновени от Острова": 13:30 часа - Отпътуване от "Магазия 1" с кораб "Анастасия". 14:00 часа - На Сцената ще бъдат прочетени първите творби от конкурс "Вдъхновени от острова". В него могат да участват всички гости на острова, които са го посетили след 13 май тази година.

Условието е да напишат в малките "Тефтерчета на твореца", които са на разположение в Лекарната на Острова, стихотворение или кратък разказ. Творбите ще се оценяват от жури, съставено от представители на Бургаска писателка общност и Павлин Димитров - управител на Света Анастасия.

Наградите от конкурса "Вдъхновени от острова" ще бъдат обявени и връчени на 15 август - празника на остров Света Анастасия.