/ iStock/Getty Images
Пияни и дрогирани младежи вилняха снощи в комплекс „Лазур“. Местен жител на 36 години подал сигнал в полицията, че забелязал компания от момиче и пет момчета, които счупили прозореца накоридора на къщата му на улица „Копривщица“.
 
Спецакция срещу кражби и разпространение на дрога в Бургас (ВИДЕО)

Той и неговият баща настигнал младежите и влязал в пререкание с тях. Те се държали агресивно, оградили ги, започнали да ги обиждат и да ги удрят. Едно от момчетата е извадило газов пистолет и стреляло по 36-годишния мъж. В скандала се намесили случайни минувачи и компанията се разбягала.
 
За по-малко от 24 часа хулиганите били установени. Те са бургазлии на възраст между 14 и 19 години, трима от които са криминално проявени. Пистолетът и два патрона за него били открити у момиче от тайфата на 14 години. Тестовете на всички за алкохол и канабис били положителни.
 
Арести и в Бургаско след акция срещу разпространението на наркотици

Допълнителното разследване установило, че преди да се развилнее в „Лазур“, групата извършила хулигански действия и в центъра на Бургас. Там счупила огледало на автомобил и заплашила с пистолета минаващ наблизо гражданин.