/ Снимка: Дарик, архив
36-годишен мъж, пиян до козирката и с изтекла шофьорска книжка, рани жена в самостоятелна катастрофа в Оризаре, а след това докато тя бере душа в реанимацията на УМБАЛ-Бургас с фрактура на черепа, той самоволно напуснал лечебното заведение. Това съобщи Областната дирекция на МВР-Бургас.

От полицията уточняват, че инцидентът станал към един часа след полунощ на 29 септември. Малко преди това Станислав П. се качил в автомобила си „Ауди А4”. За спътница взел и 30-годишна жена. Тя била на седалката до водача, когато внезапно, заради злоупотребата с алкохол, водачът загубил контрол над колата и катастрофирал. Пострадалата била откарана с линейка в болницата, в критично състояние и с фрактура на черепа, но докато лекари се борили за живота й, а друг екип преглеждал спътника й, той внезапно решил да си тръгне, въпреки контузията на подбедрицата. От

МВР подчертаха, че тестът с дрегер, който му бил направен, отчел 1.27 промила алкохол в кръвта му. Проверката установила, че шофьорската му книжка е изтекла на 15 юни 2015 г.