/ Агенция "Митници"
Служители от от Митница Бургас откриха 7279.40 грама златни накити при проверка на автобус, съобщават от Агенция "Митници".

Превозното средство с турска регистрация пристигнал на Капитан Андреево на 11 май на път от Турция за България. В зоната за митнически контрол шофьорът и 27-те пътници заявили, че не внасят стоки, валута или парични средства за деклариране.  

Агенция "Митници"

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която е открит специално изграден тайник  зад акумулаторите. От укритието са извадени 22 пакета с бижутерски изделия от жълт метал. Извършената експертиза от вещо лице установява, че пакетите съдържат 7279.40 грама изделия от 14-каратово злато - проба 585. Задържани са 1702 златни накита – пръстени, гривни, обеци, медальони, синджири и колиета на стойност 669 704 лева.

Агенция "Митници"

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура - Хасково. Контрабандните златни накити са задържани.

Шофьорът е турски гражданин, на 60 години и е привлечен към наказателна отговорност. Наложена му е парична гаранция в размер на 3000 лева и забрана за напускане пределите на страната, освен с разрешение на Окръжна прокуратура- Хасково.