/ ThinkStock/Getty Images
Медицинските сестри излизат на протест утре. Получават по-малко от безработен на помощи.
Писмо на един медицински специалист, който утре ще застане до колегите си на протестите в Бургас. Те ще започнат на две места в града точно в 12.00 часа - пред сградата на УМБАЛ - Бургас и на пл. "Атанас Сиреков".

Медицинските сестри ще пуснат по един балон за своите колеги, които са отлетели от България и с предупреждение, че утре те могат да бъдат следващите. Всеки гражданин може да ги подкрепи като застане до тях. 
Дарик Бургас публикува обръщението без редакторска намеса: 


"Гражданите на тази държава, трябва да осъзнаят,че тази битка всъщност е за тях, за да имат къде да се лекуват, за да получат качествено обслужване, за да получат състрадание и милосърдие, докато сме в недостиг и с почти 50 процента работещи пенсионери, това няма как да се случи.

Трябват ни млади кадри, а те изтичат извън държавата, защото нито един разумен мед. специалист няма да работи за 460 лв. Хората получаващи социални помощи, взимат повече от нас.  


Медицинските сестри излизат на национален протест


Ние учим 4 години за висше образование, цял живот се квалифицираме, за да сме в крак с новостите, цял живот пренебрегваме личен живот и празници, за да бдим над вас 24 часа в денонощието. Накрая, понеже сме Търговски дружества (поредното недоразумение на държавата), няма да изпълняване на колективни трудови договори, няма повишаване на заплатата, няма работно облекло, няма бонуси, няма допълнителни възнаграждения за празника на здравния работник, както примерно получават учителите за 24 май. За нас има:

"приемайте болни, защото не можете да си заработите заплатата"

Господа управници, вие, дето направихте болниците АД, питаме ви, що за търговия има в болниците, искате да търгуваме с човешкия живот? Искате, както в производството определен брой болни?! Моля ви,

ние не сме шивашки цех, да изработим определен брой ризи

за даден период от време. Ние работим с ХОРА, болни и недоизлекувани, заради системата, която не я интересува,колко пациента са оздравели, а колко са преминали. Останахме една шепа медицински специалисти, които не можем да обслужим качествено пациента, нашият недостиг рефлектира върху вас. 

Излишна бумащина ни отнема времето за поздрав на пациента, недостатъчността ни ни принуждава да работим бързо и неприветливо, без излишни обяснения, не доброто ни трудово възнаграждение,което ни стига само за насъщния ни озлобява.

Не ни съдете, а "обуйте нашите обувки" и тогава говорете!

Какво искаме ли?! Искаме да сме достатъчни, искаме парите да не отиват само за сметки и ядене, искаме да ви обгрижваме подобаващо! Ние вземаме най-ниското месечно възнаграждение в страната! След като ни приравнявате с хора, без образование, след,като не сме толкова значими, намерете такива, които да работят вместо нас.

А ние... ние ще се изнесем в чужбина. Ще работим къртовски, но за ПАРИ, и ще проклинаме късмета си дето сме се родили в тази прекрасна страна, но не и държава!"