Областният управител: Никой няма да уволнява хора в Пристанището заради зоната за обществен достъп
Областният управител: Никой няма да уволнява хора в Пристанището заради зоната за обществен достъп / Красимир Калудов

В нито един момент не е ставало въпрос за съкращения или загуба на работни места в Пристанище Бургас заради отварянето на зоната за обществен достъп, коментира областният управител Павел Маринов на среща с пристанищни работници.

Губернаторът покани на среща служители на порта, за да се запознае с исканията им. Преди дни стана ясно, че близо 250 работници в Пристанището се обявяват против отварянето на Зоната около Морска гара за достъп на граждани, защото според тях това би означавало затваряне на четирите корабни места, където те работят.

По повод на съпротивата срещу трансформирането на тази част на пристанището от оператор за обработка на товарни кораби в оператор на пасажерски услуги Павел Маринов изнесе данни, от които става ясно, че за първите шест месеца приходите от такси от общо 5 круизни кораба са 208 000 лв, а от 87 товарни кораба 330 000 лв.

Областният управител изрази готовност да се срещне с всичките 250 работници в пристанището, за да им докаже, че зоната за обществен достъп няма да застраши работата им и ще създаде още много работни места.