Нов специализиран автомобил за трудноподвижните бургазлии
Нов специализиран автомобил за трудноподвижните бургазлии / netinfo

Община Бургас и "Бургасбус" ЕООД успешно проведоха обществена поръчка за доставка на специализиран автомобил за превоз на трудноподвижни граждани. Той ще се ползва от Служба "Позвъни и се вози!", казаха от общината.

Автомобилът ще пристигне до края на настоящия месец в Бургас и веднага ще се включи в работата на специализираното звено за обслужване на хора с проблеми в двигателно-опорния апарат. Той е с климатична инсталация в пътническия салон, висок покрив и хидравлична платформа за инвалидни колички.

Службата за транспортно обслужване на трудноподвижни лица "Позвъни и се вози!" е създадена на 1 април 1998 г. и успешно функционира благодарение на усилията на Община Бургас и "Бургасбус" ЕООД вече 15 години. Ползватели са граждани с увреждания на двигателно-опорния апарат, незрящи, с глухота, включително и тези с временна нетрудоспособност, както и бъдещи майки в напреднала бременност.

Специализираните автомобили на Службата обезпечават за Бургаски регион превозите на трудноподвижни граждани по националната система "Автобус - влак - автобус". Чрез тях се извършва също превоз на деца с увреждания до различни дневни центрове, съгласно решения на Общинския съвет.

С влизане в експлоатация на новозакупения от "Бургасбус" ЕООД специализиран микробус значително ще се повиши достъпността и качеството на транспортната услуга, предоставяна на бургазлиите с ограничена мобилност.