Никол от Европул прослави Бургас
Никол от Европул прослави Бургас / netinfo

Родената през 2000 година Никол Андонова от клуб „Европул Бургас" се представи феноменално на последния лекоатлетически турнир във Варна. Тя спечели златен медал на 60 метра с препятствия във възрастовата група до 16 години, но само 30 минути по-късно смая специалистите си в състезанието на същата дистанция при девойките младша възраст.

Там талантливата възпитаничка на старши треньора Петър Райков участва извън класирането заедно с шампионката на България за жени. Никол пресече финала след шампионката, но преди всички „какички" от по-горната възрастова група като времето и от 9.2 секунди е впечатляващо.

Изпълнителният директор на клуб „Европул Бургас" Румен Ангелов сподели, че Никол има възможности да спечели квота за участие в Световното първенство за юноши и девойки в Колумбия и ще опита да придобият право на участие в състезанията на 100 метра с препятствия, умело наставлявана от своя треньор Петър Райков.

На турнира във Варна Ванеса Александрова спечели сребърен медал на дълъг скок и бронзов на 60 метра гладко бягане. В старшата възраст Гергана Сукнарова донесе на своя отбор бронзов медал на гюлле, а в същата дисциплина Радослав Свирецов се класира шести.