Поетът Ваньо Вълчев имаше тежката дума при определянето на победителите в конкурса. Той получи специална награда от името на кмета на Созопол.
Поетът Ваньо Вълчев имаше тежката дума при определянето на победителите в конкурса. Той получи специална награда от името на кмета на Созопол. / Снимки: Дарик-Бургас
31 автори в надпревара в литературния конкурс на Gramofona, голямата награда спечели затворник
Най-добрите рибарски истории ще бъдат събрани в сборник и издадени, за да достигнат до още по-широк кръг. С това се ангажира лично изпълнителният директор на Пристанище-Бургас Диян Димов по време на награждаването на талантливите автори, участници в литературния конкурс „Рибарска история“. Той се организира за седма поредна година от информационния сайт Gramofona.com. Основен сподвижник в начинанието е „Пристанище Бургас“ ЕАД.
 
Церемонията се проведе залата на „Магазия 1“ в порта.
 

литературен конкурс
netinfo

За събитието пристигнаха областният управител Вълчо Чолаков,  зам.-кметът по финанси Красимир Стойчев, членове на Пристанищен клуб на пенсионера в Бургас,лидерът на БСП в града  - Живко Господинов, съветници и общественици.

В тазгодишното издание на конкурса се включиха 31 автори от цялата страна. Най-младият от тях е на 12 години, най-възрастният – на 83.
.

литературен конкурс
netinfo

Авторитетното жури, оглавявано от поета Ваньо Вълчев, присъди първата награда за новелата  „Момиче с коси от морска пяна” на 27-годишния затворник Деян Димитров. В момента той изтърпява наказание от 17-години лишаване от свобода за убийство на връстник, заради жена, а отличието от негово име, прие майка му.
 
Второто място бе отредено за Калоян Захариев с разказа „Когато тя…“, а третото-  за Радка Видьова, позната с псевдонима си Рая Вид. Тя беше отличена за разказа си „Голямата риба“.

По време на церемонията бяха раздадени и четири специални приза - на Цветелина Тетимова за разказа й „Рибарят на спомени“, Стефан Страшимиров - за „Изненада“, Петя Апостолова - за „Писмо в бутилка“ и Росица Пенева - за „Морето“.
 
Награда от името на кмета на Созопол получи и Ваньо Вълчев.

Публикуваме част от разказа, спечелил голямото отличие в конкурса:

„Лежеше гола на брега до сами прибоя. Вълните обгръщаха крехкото ѝ тяло и то се  сливаше с тях. Като във вълшебна приказка, където младата девица живее в хармония с природата и чака своя възлюбен принц. Или може би и тя самата е нереална, просто дух на морско създание. Митична никса, решила да разкрие прелестта на нежното си тяло. Да се покаже единствено на него, за да  го спаси от заплетения лабиринт на мрака.....”