„Нафтата” остава на „Лазур”
„Нафтата” остава на „Лазур” / Красимир Калудов

Кметът Димитър Николов съобщи с писмо до бургаските медии, че „Нефтохимик” ще продължи да играе своите мачове на стадион „Лазур”, въпреки бруталния хулигански акт, който извърши запалянко на „шейховете” по време на мача срещу „Чавдар” Етрополе. Тогава той запали знамена и други атрибути за хореография на агитката на „Черноморец Бургас”.

Градоначалникът твърди, че не е позволил да бъде развален договора между „Черноморец“ и „Нефтохимик“, защото смята, че истинските футболни фенове имат нужда от това любимият им отбор да играе при добри условия, каквито предлага стадион „Лазур“. Той обяви, че не иска бургаските любители на футбола да са потърпевши „от агресията на няколко вандали”.

Кметът публикува и две обръщения:

„Обръщам се към феновете на „Черноморец“:

Знам, че ви е трудно да приемете посегателството над знамената на любимия клуб. Подкрепям ви във всичко и ви поздравявам за интелекта и толерантността, която демонстрирате. Гарантирам, че съсипаното имущество на стадиона ще бъде възстановено и защитено.

Обръщам се към футболната агитка на „Нефтохимик“:

Ще продължите да гледате играта на любимия си отбор на стадиона в „Лазур“, но искам самите вие да покажете, че категорично се разграничавате от вандализма и злобата. В този град има правила и аз държа те да се спазват.

Оттук нататък  всяка проява на неспазване на спортсменския дух, унищожаване на материално имущество на стадиона, физическо или психическо насилие ще ме накара да сваля доверието си и ще даде основание за прекратяване на договора.“