На 15 януари прокуристът на МБАЛ - Бургас представя оздравителен план
На 15 януари прокуристът на МБАЛ - Бургас представя оздравителен план / netinfo

На 15 януари ще бъдат взети решения по повод дълговете на МБАЛ- Бургас, съобщи областния управител Павел Маринов. През седмицата беше проведена среща в Областна управа с бургаски депутати по повод проблемите на здравеопазването в областта и в частност на МБАЛ- Бургас.
Целта на срещата беше постигане на единомислие по въпросите на здравеопазването във връзка със задълженията на МБАЛ- Бургас. Директорът на болницата д-р Георги Миразчийски е представил подробен доклад за състоянието на лечебното заведение.
"Д-р Миразчийски подробно изложи план на старите задължения, от къде идват и начина, по който смята, че ще се възстановят средствата. Описа загубите на болницата от дейността благодарение, на които се трупа този дълг. Говори също и за инвестиционните изисквания за технологичното обновление на болницата, за новите отделения. На 15 януари прокуристът ще направи предложения, чрез разчети за това как да бъдат решени тези въпроси", каза Маринов.
Областният управител разчита на здравните експерти за разрешаване на проблемите на лечебното заведение. Идеята е да се вземе колективно политическо решение.