Борисов мушкато
Борисов мушкато / netinfo
Таня Иванова: Честити рожден ден, господин Борисов. Бъдете здрав и честит

Много средства се заделят за хората с увреждания. Явно проблемът се крие в това, че не се разпределят правилно. Това обяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти по време на откриването на ремонтирания път Поморие - Ахелой. Той посочи, че от 2016 година насам, средствата за хора в нужда са се увеличили многократно. На отсечката премиерът беше посрещнат от група бургазлии с увреждания, които също се включиха в националния протест за по-справедливи помощи и адекватна грижа. 
 

Държавата ги убива. И те протестират


Бойко Борисов коментира продължаващите демонстрации така: „...помолих ги, ще ми направят едно планче – за регистър, за второ, трето, четвърто… Понеделник, вторник, сряда или когато станат готови, кара ги кметът Димитър Николов, сядаме на една маса, за да видим - защo толкова пари се заделят от бюджета и за здравеопазване, и за ТЕЛК-ове, и за инвалидни пенсии, и за социалните служби и накрая излиза, че те не стигат до хората. А това са пари на данъкоплатеца. Те не зависят от мене. Всички ние трябва да кажем – толкова за учителите, за полицаи, за образование, за път, ако щете.“.

Борисов мушкато
netinfo


Борисов допълни, че е искал да смени освободи от поста социалния министър, тъй като сметнал, че не се разбира добре с протестиращите. По време на церемонията по откриването на ахелойския обход и новия път до Поморие, премиерът получи и подарък за рождения си ден - розово мушкато. 

Майките на деца с увреждания искат социалният министър да бъде върнат и това се случи
 

"В Ахтопол живея. Дойдох специално за откриването на обхода. Исках да му подаря едно мушкато на господин Борисов. Толкова е добър, естествен, точно като нас обикновените хора. Аз обичам тези цветя, те са заредени с хубава енергия. Подарих му го за здраве, малко на патерици, защото онзи ден имаше рожден ден", каза Таня Иванова.