Морска гара посрещна 251-метров флотел
Морска гара посрещна 251-метров флотел / Снимка: Лалка Димитрова

251-метровия флотел „MSC Opera" с 2120 пасажери от 47 държави бе посрещнат днес на Морска гара - Бургас. Корабът влезе в акваторията на пристанището с час по-рано от обявеното време за приставане, а туристите бяха посрещнати с фолклорна програма. Пълният капацитет на MSC Opera е за 2679 пътници, за които се грижи екипаж от 728 души. Разполага с 13 палуби, 9 от които са предназначени за гостите и носят имената на известни опери - "Аида", "Отело", "Риголето", "Травиата", "Норма", "Турандот", "Тоска", "Бохеми".
„Въпреки кризата при морските пътувания в Черно море, Морска гара-Бургас е фактор в круизния туризъм", посочи изпълнителният директор на Пристанище Бургас - Диян Димов.
"Пристигането на този кораб тук дава ясен знак, че ние оставаме в круизния бизнес. В момента черноморският басейн не се посещава от нито една американска компания. В най-голямото круизно пристанище - Одеса, тази година не е акостирал нито един лайнер и това, че ние успяхме да запазим отношенията си с круизни оператори, които продължават да посещават Морска гара - Бургас, е много голям успех", допълни той. Круизният кораб ще остане в Бургас до 18.00 часа днес, а следващото му посещение на Морска гара ще е на 27 октомври.