Модерна болница започват да строят във Ветрен
Модерна болница започват да строят във Ветрен / netinfo

Суперкомфортни VIP-апартаменти с телевизор, интернет и минибар ще бъдат на разположение на пациентите в новата болница в бургаското село Ветрен. Строежът на здравното заведение, което се очертава като най-голямата и модерна частна клиника по Черноморието, започва след седмица.
Дори в двойните стаи всеки от болните ще разполага със самостоятелен кът с телефон и паник бутон, вграден в самото легло. В луксозните студиа за родилките пък ще има диван за половинките им.

Болницата ще бъде изградена изцяло по австрийски модел. Супермодерна апаратура ще обслужва седемте отделения в нея, най-голямото от които ще бъде акушеро-гинекологичното. За бременните е предвидена и тренировъчна зала за йога, в която да релаксират и да усвояват техниките за раждането. Пететажната сграда ще разполага още с безплатен паркинг и кът за отдих. Специална площадка за хеликоптер ще позволи приемането и транспортирането на пациенти в критично състояние.


“В болницата ще се извършват сложни и животоспасяващи операции, за които ще каним светила в медицината от цял свят”, обясни инвеститорът Семир Абумелих, който е и собственик на Медицински център „Света София” в Бургас.
За екстрите ще се заплаща допълнително, но пациенти ще могат да постъпват за лечение и чрез Здравната каса. Специално внимание е отделено и на трудноподвижните хора, за които ще бъдат изградени два асансьора, а също и помещения в тоалетните. Болницата ще разполага със 110 легла и ще бъде готова в началото на следващото лято.