/ Дарик Бургас
Сачева посочи Бургас като един от добрите примери в страната за предоставяне на социални услуги и подчерта, че моделът трябва да бъде насърчаван
30 милиона лева за разкриването на обществени центрове в страната за ранно детско развитие и семейна подкрепа.ще бъдат усвоени по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" през новия програмен период. Това обяви в Бургас министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

Зони за отдих в класните стаи, а в забавачките децата ще садят зеленчуци

Тя, заедно със зам.-министър Зорница Русинова и зам.-кметът Йорданка Ананиева посетиха детска градина "Надежда" в комплекс "Меден рудник", където се помещава Общностен център за ранно детско развитие и родителска подкрепа.

В центъра се предоставя индивидуална педагогическа подкрепа за деца с увреждания, семейно консултиране, индивидуална и групова работа с деца и родители, осигуряване на здравна детска консултация и дейности по превенция на заболяванията.

Вълчев: Инвестирането в предучилищното образование е инвестиране в бъдещето

Сачева посочи Бургас като един от добрите примери в страната за предоставяне на социални услуги и подчерта, че моделът трябва да бъде насърчаван.

По-късно в Центъра за деца и младежи с увреждания, министърът на труда и социалната политика участва в дискусия за новия закон за социалните услуги.