Министър Цветанов хвали българските хакери
Министър Цветанов хвали българските хакери / netinfo

В България има изключително умни момчета, които ако впрегнат усилитята си в правилната посока могат да постигнат много, какъвто е случая с Крум Гърков, който оглави агенцията на ЕС за информационни системи.Това каза относно хакерските атаки в световен мащаб, с участието на български младежи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов в Бургас.

Според него родните хакери са изклчително интелигентни и качественилади хора, но и много трудни за контрол. „Това са младежи с изключителен ум, за съжаление в повечето случаи става дума за непълнолетни върху които родителите не могат да въздействат", каза още Цветанов.

Цветанов обясни, че по случаите на хакерски атаки и тези с трафик на хора, България работи и чрез добър информационен обмен с останалите европейски държави, но проблемът с хакерите е .

Той присътва в Бургас на официалното връчване на сертификатите на „Лятна доброволческата академия 2012". В нея участват 70 младежи от цялата страна.
„Лятната доброволческата академия 2012" се организира от Националната комисия за борба с трафика на хора, с финансовата подкрепа на фондация „Ханс Зайдел".