Марков: Логично е да подкрепим кандидата на ГЕРБ
Марков: Логично е да подкрепим кандидата на ГЕРБ / netinfo
Марков: Аз съм най-известният в блока
91063
Марков: Аз съм най-известният в блока
  • Марков: Аз съм най-известният в блока

Мъжко е да се каже - ще подкрепим Цецка Цачева за президент. Това обяви в Бургас, заместник-председателят на СДС Костадин Марков. От думите му стана ясно, че сините ще се съобразят с решението на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок за предстоящия балотаж. „На втори тур няма да подкрепим категорично дестабилизация на страната в лицето на Румен Радев", заяви Марков.

Той определи като незадоволително представянето на РБ на президентските избори. „В национален план можем да кажем, че сме в долния край на очакванията. Всички много вярвахме и много се борихме - господин Трайков, който беше силен кандидат, да достигне до балотаж. За съжаление това не се случи по куп причини. Имаме най-силен резултат в Бургас, но това не е успокояващо, защото в областта става трагедия. Имаме страхотно отстъпление в Айтос, Царево, Сунгурларе, Камено. За пореден път сме принудени да признаем, че в областта работим слабо", каза още Костадин Марков.

Той пое и политическата отговорност за представянето на блока като обяви: „това е така, защото аз съм най-разпознаваемата фигура от Блока, без да ми се сърдят колегите за това. Имам най-голям ресурс като контакти, с най-много познанства."

Марков е категоричен, че ГЕРБ грешат в прогнозите си за финансов апокалипсис /наказание за Бургас - спиране на всички пари за местни инфраструктурни проекти/. „Сложните неща с плашенето на хората за втори тур с това какво би станало от нас няма да чуете. Мисля, че ГЕРБ грешат с този апокалипсис, който създават между първи и втори тур. Държавата няма да спре. От друга страна съществува вероятност от политическа дестабилизация на страната, ако Румен Радев спечели тези избори. Убедени сме, че такава предстои, убедени сме, че ако недай си Боже, генералът спечели, се отива на предсрочни парламентарни избори. На тези избори, симпатизантите на БСП ще разберат, че ген. Румен Радев не е истинското ЦСКА, тоест, че нямат същия потенциално, който вадят на президентски избори", смята Марков.

Според него, ГЕРБ ще свали резултата си. Той прогнозира и появата на поне две популистки формации и трудно съставяне на мнозинство.