Комисия ще мисли бъдещето на „Черноморец“, Ершов искал да си подари акциите
Комисия ще мисли бъдещето на „Черноморец“, Ершов искал да си подари акциите / Веселин Максимов
Комисия ще мисли бъдещето на „Черноморец“, Ершов искал да си подари акциите
78775
Комисия ще мисли бъдещето на „Черноморец“, Ершов искал да си подари акциите
  • Комисия ще мисли бъдещето на „Черноморец“, Ершов искал да си подари акциите

Временна комисия ще води преговори с "Петрол холдинг" АД, като акционер в "Професионален спортен футболен клуб Черноморец Бургас" АД за бъдещето на отбора. Това е единодушното решение на Общинския съвет по повод болния проблем за бъдещето на отбора. Въпреки, че местният парламент гласува 46 гласа „за“, 0 „против“ и 0 „въздържал се“, дотук се стигна след ожесточени дебати.

Комисията е в състав: председател Евгений Мосинов от БСП, независимият Йордан Георгиев, Стоян Евтимов от ГЕРБ, Делян Иванов от НФСБ и Константин Бачийски от СЕК. Освен разговорите с „Петрол холдинг“ и с трети лица, петимата ще се запознаят с работата на представителите на ОС-Бургас в акционерното дружество от времето на неговото съставяне до сега.

В края на дебатите, точно преди гласуването кметът Димитър Николов оповести, че шефът на „Петрол“ Денис Ершов е декларирал в телефонен разговор с него, че "няма никакви намерения да изгражда билдинги или да разграбва територията на стадион "Черноморец", да го обявява в несъстоятелност или да го разпродава, а най-добре акциите на "Петрол холдинг" да бъдат безвъзмезднно предоставени на Община Бургас".

Чуйте в звуковия файл кмета Димитър Николов