Камен Костадинов
Камен Костадинов / netinfo
Въвеждаме "мълчаливо съгласие". Инвеститорите, искащи да вложат парите си тук губят интерес, докато преминат всички процедури за узаконяване на бизнеса си, отчете водачът на листата на ДПС в Бургас
Камен Костадинов: Въвеждаме
92963
Камен Костадинов: Въвеждаме
  • Камен Костадинов: Въвеждаме
 „Народният представител трябва да се грижи за избирателите. Не само за тези, които са го избрали, а за всички граждани на Република България. Това не става само със стоене в залата на парламента.“ Това коментира в ефира на Дарик – Югоизток водачът на листата на Движение за права и свободи в Бургас и Велико Търново, Камен Костадинов.

Според него, депутатите трябва, чрез законовите инструменти да оказват натиск, да лобират пред държавните институции, за да се постигнат целите за определен район на страната, да се привличат инвестиции.

„Трябва да има и помощ от местната власт, която да създаде условия за привличане на тези инвестиции. Ние залагаме в икономическата си програма, няколко важни акцента, които да намалят административна тежест. Въвеждаме така нареченото „мълчаливо съгласие“. За какво става дума? Ако държавата не отговори в рамките на определен период на запитване от страна на инвеститор, да се води, че тя е съгласна. Ако се появи и инвеститор, който иска да вложи до 1 млн. лева в района си например - до месец общината да му издаде разрешение, необходимите документи. Ако инвестицията е до 5 млн. - одобрение да се иска от областния управител, а над 5 млн. от държавата. Сега инвеститорите, които има желание да инвестират тук губят интерес, докато преминат всички процедури за узаконяване на бизнеса си“, коментира Костадинов.

Той е категоричен, че държавата трябва да бъде по-активна в създаването на атрактивни условия и добро административно обслужване. „Ако в центъра на Бургас всичко е добре, защото Бургас има добро управление, то извън рамките на града, виждаш, че нещата са различни. Трябва да има възможност за диференцирани инвестиции. В тази посока имаме конкретни и ясни намерения. Напоследък виждам, че останалите партии говорят за почти същите неща. Радвам се, че тези идеи се приемат. Това ми дава надежда, че в следващия парламент ще постигнем мнозинство на идейна основа, а не на аритметични изчисления“, коментира още водачът на листата на ДПС в Бургас.

Още от интервюто на Камен Костадинов, чуйте в звуковия файл: