Калуди Калудов в образа на Дон Карлос в Бургас
Калуди Калудов в образа на Дон Карлос в Бургас / netinfo

Операта „Дон Карлос" ще изведе на сцената на Летния театър цяло съзвездие от оперни таланти тази вечер. Невероятните гласове на тенора Калуди Калудов, баса Ивайло Джуров и сопраното Йоана Железчева ще разкрият пред зрителите любовта, саможертвата и изпепеляващата ревност в кралския двор на Испания през XVI в. Операта от Верди е част от афиша на Бургаски музикални празници „Емил Чакъров" 2015 и ще бъде представена на днес от 20:30 часа.
В ролята на инфанта на Испания Дон Карлос, който е влюбен в младата жена на баща си, ще видим големия Калуди Калудов. Крал Филип II ще бъде изпълнен от Ивайло Джуров, а в нежната Елизабет, която владее сърцата и на двамата, ще се превъплъти неземната Йоана Железчева. Ролята на принцеса Еболи, която от своя страна обича Дон Карлос, но прелюбодейства с краля, е поверена на прекрасната Даниела Дякова. Маркизът на Поса ще бъде изпълнен от Нико Исаков, а Великият инквизитор от Димитър Станчев.
Гостуването на Калуди Калудов на бургаска сцена е събитие за любителите на красивата музика. Когато не пее на най-големите сцени в България, тенорът обира аплодисментите на публиката във виенската Щатсопер и в Ла Скала в Милано. За да се подготви за ролята си на Дон Карлос, певецът пристигна в Бургас още в началото на седмицата, придружаван от съпругата си Ана Дитри.