Все още не са ясни мотивите за извършеното престъпление от арестувания 20- годишен Иван Чонтов, който блъсна шест коли и автобус по време на полицейско преследване в четвъртък вечер в Бургас. Това заявиха на съвместен брифинг в Бургас от прокуратурата и полицията. По време на разпитите той не е дал адекватно обяснение за действията си. На младежа вече е повдигнато обвинение и ще му бъде поискана постоянна мярка „задържане под стража”, въпреки че деянието не е квалифицирано като тежко умишлено престъпление, обясниха от прокуратурата.

„Ще бъде установено и неговото психично състояние, тъй като и възможно лицето да не е в добро такова. Повдигнато му е обвинение по чл. 270 за това, че е попречил на орган на властта да извърши задълженията си по служба , както и така нареченото хулиганство чрез използване на МПС.”, заяви прокурор Мария Маркова.

Ще бъде взета и кръвна проба за анализ за наличие на наркотици, обясниха още от прокуратурата, въпреки че първите проби с дрегер бяха отрицателни.

Задържаха бос беглеца, блъснал 6 коли и автобус в Бургас

Ст. комисар Калоян Калоянов- директор на ОДМВР Бургас обясни защо са използвани толкова много сили на полицията за неговото задържане.

„Първо заради негово поведение-неадекватно и много рисково. На второ място в колата бяха открити боеприпаси, на трето място служителите на реда са видели, че държи хладно оръжие –нож, който е изхвърлил при бягството си”, обясни комисар Калоянов.

Вчера е арестуван и бащата на момчето, бизнесменът Петър Чонтов. Той е заплашвал и се е опитал да повлияе на свидетели. Задържан е за 24 часа.