/ Община Бургас
Кметът Димитър Николов инспектира работата на пункта за приготвяне на храна на над 2000 нуждаещи се
Регистрираните нови случаи от вчера и днес са общо два. Това са съпругата на заразения в болница "Св. Иван Рилски" в София онкоболен пациент, който е в болница и 7-годишно дете, което е техен внук, съобщиха от Общината..

Дете от Бургас е вече 30 дни с коронавирус

И двата последни случая са в домашна карантина вкъщи
, тъй като нямат симптоматика за болнично лечение. Изследвани са всички техни контактни лица, които са отрицателни и са поставени под карантина.

Общо 41 са случаите на заразени с коронавирусна инфекция в Бургаска област от началото на обявеното извънредно положение. В община Бургас са 25, в Карнобат - 4, Руен - 4, Айтос - 3, Камено - 2, Поморие - 2, Сунгурларе - 1 и 1 в Несебър. 14 от тях са оздравели. 10 са в болница, като 9 са в Инфекциозното отделение на УМБАЛ-Бургас и 1 е в болницата в град Айтос.

Община Бургас

Всички настанени в болница са в добро общо състояние, с изключение на един пациент, който е в средно тежко състояние и е на кислородотерапия. От днес Инфекциозно отделение в УМБАЛ-Бургас ще приема само пациенти, които са носители на COVID-19, а останалите случаи на други инфекциозни заболявания ще бъдат настанявани в Инфекциозното отделение на болницата в Айтос.

Три нови случаи на COVID-19 в Бургас, сред тях и медицинска сестра

Изключение ще има само за децата на възраст до 1 година с инфекциозни заболявания, които ще бъдат лекувани в УМБАЛ-Бургас. 689 са хората под карантина в Бургаска област, от които 328 в община Бургас.

Община Бургас

Кметът на Бургас Димитър Николов инспектира днес работата на пункта за приготвяне на храна за Детска млечна кухня, Домашен социален патронаж, за полицаите по КПП-та и потребителите на новата социална програма "Топъл обяд". Наличният екип в момента се справя с все по-увеличаващите се потребители на топла храна.

Над 1000 са тези на Домашен социален патронаж, 85 са полицаите, които дежурят на КПП-та, 620 са потребителите на Детска млечна кухня, 159 са ползвателите на програма "Топъл обяд", като до няколко дни те ще станат 250.

Осем пациенти с коронавирус са настанените в болници в областта

Увеличава се и броят на служителите на ОД на МВР-Бургас, които ще получават пакетиран обяд по КПП-та. Над 350 доставки на храна, лекарства и пенсии са направени от общинските екипи на хора, позвънили на обявените горещи телефони и пожелали тази услуга, за да не излизат от домовете си. На някои от тях е извършена и услугата за заплащане на битовите им сметки, за да не се струпват на опашки.

Община Бургас

В УМБАЛ ще правят вътрешно прехвърляне на медицински сестри от по-слабо натоварени отделения към Инфекциозно отделение, за да могат да сменят колегите си, които втори месец дават дежурства.

Общо 1478 изследвания са направени досега в Бургас. Работи се по извадка на рискови групи по метода на пуловете. Вчера са взети проби на 63 души, от които 43 са медицински лица в Белодробната болница.

Пет нови заразени с COVID-19 в Бургас, трима са онкоболни

Изследвани са в 9 пула. Всички са отрицателни.
Взето е пробонабиране на още 20 техни колеги, като резултатите се очакват днес. В понеделник ще бъдат взети проби на 50 шофьори и контрольори от "Бургасбус". Извадката ще се разшири и със служители и потребители от домовете за стари хора.

Община Бургас

Вчера и днес общинският кризисен щаб доставя допълнителни защитни облекла и предпазни средства на УМБАЛ-Бургас по тяхна заявка, както и контейнери за опасни био отпадъци и инвалидни колички, предоставени от Община Пловдив.

Днес общинската Дезинфекционна станция извършва обработка на Инфекциозно и Спешно отделение на УМБАЛ-Бургас. Продължават ежедневните дейности по дезинфекция на градските спирки, автобусите и обществените пространства.