Хвърлят пари от терасите, без да помислят за секунда
Хвърлят пари от терасите, без да помислят за секунда / Дарик Бургас

Трима възрастни бургазлии са поредните елементарно измамени от мошеници, само за един ден. Осемдесетгодишна жена от «Братя Милдинови» повярвала на напъно непознат, че е приятел на сина й и може да й уедри парите, изтеглени преди минута от банкомат до Бургаския свободен университет. Той заявил, че ще даде още пари, които дължал на сина й, след което взел 275 лева от нея. След като напразно го чакала един час в църквата «Свети Иван Рилски», жената отишла в полицията.

Друга бургазлийка, на 76 години, от комплекс «Лазур» се оплакала да униформените, че станала жертва на телефонна измама по класическия механизъм «оказване на съдействие на полицейски служители при задържането на телефонни измамници» за сумата от 2 000 лева, които хвърлила от терасата на дома си. Малко по-късно жената изтеглила от банков клон сумата от 5 000 лева, която също хвърлила от терасата на дома си, без изобщо да разсъждава.

В Първо районно управление бил получен сигнал и от 76 годишен бургазлия, живеещ на улица «Емил де Лавеле» за това, че станал жертва на телефонна измама по класическия механизъм «оказване на съдействие на полицейски служители при задържането на телефонни измамници» за сумата от 7 000 лева, която изтеглил от банков клон и заедно със сумата от 500 лева / налични в дома му пари/, хвърлил от прозореца на къщата си.