“ФАР” призовава за честен балотаж в Созопол
“ФАР” призовава за честен балотаж в Созопол / netinfo

Предизборният щаб на местна коалиция „ФАР” призовава за провеждането на честен балотаж за кмет на община Созопол и категорично се обявява против използването на непочтени средства за манипулация на общественото мнение и клевети.

Фактите за първия тур на местните избори за кмет на община Созопол са следните: от общо 8343 гласували избиратели в общината 5472 са дали своя вот за нов кмет на община Созопол. Това е наказателния вот за досегашния кмет Веска Караманова. По същия начин стоят нещата и в гр.Созопол: от 2689 гласували избиратели, 1670 са дали своя глас за нов кмет. Тези резултати показват,че кандидатът за кмет на община Созопол от коалиция “ФАР” Панайот Рейзи има сериозна преднина на предстоящия балотаж, поради неоспоримия факт, че избирателите категорично изразяват желанието си за нов кмет и не одобряват досегашното управление.

В отговор на доказано неверни твърдения, както и на констатирани нарушения в хода на предизборната кампания, коалиция „ФАР” е сезирала компетентните органи в държавата

и ОИК-Созопол и ще продължава да се придържа стриктно и само към законовата процедура.