Дражев поиска и смяна на съдията. Процесът продължава
Дражев поиска и смяна на съдията. Процесът продължава / netinfo

Отвод на председателя на съдебния състав Веселка Узунова поиска на закрито заседание,  по делото за причиняване на смърт по непредпазливост на пътя, защитата на обвиняемия Ивайло Дражев. Мотивът за искането е жалба на съдебната заседателка Милка Бодурова. Документът е разпратен до всички страни по делото, каза за Дарик  пресаташето на БОС Веселина Павлова. Отводът не е бил приет и делото е продължило с разпит на свидетели. Съдебни заседания са насрочени утре и  в понеделник.

Милка Бодурова като член на съдебния състав, бе причината за новото трето начало на процеса за тежката катастрофата. В продължение на 6 месеца тя представяше болнични листи, след което беше изслушана в закрито заседание на съдебния състав и в присъствието на лекар. Тогава бе установено, че може да участва в делото при облекчени условия. След категоричния й отказ съдия Узунова я отведе от съдебния процес без да приема мотивите й със съмнения за заинтересованост и предубеденост.

Бургаският бизнесмен  Дражев е привлечен като основен обвиняем в пътния инцидент през 1998 година, когато близо до Атия  личното му “Волво” се врязва  в идващия насреща “Мерцедес” с великотърновска регистрация. Загиват двама души, а майката на едната жертва е с много тежка травма.