Доживотен затвор за убийцата на Алекс от Поморие
Доживотен затвор за убийцата на Алекс от Поморие / снимка БГНЕС, архив
Доживотен затвор за убийцата на Алекс от Поморие
78447
Доживотен затвор за убийцата на Алекс от Поморие
  • Доживотен затвор за убийцата на Алекс от Поморие

Бургаският окръжен съд призна Атанаска Георгиева за виновна в убийството на осемгодишната Александра Тодорова от Поморие, на 10 април миналата година. Тя е умъртвила момиченцето „по особено жесток и мъчителен за него начин, за което ще изтърпи наказание „доживотен затвор” с първоначален специален режим.

Атанаска трябва да заплати и по 130 000 лева „кръвнина” на родителите на детето – Евалина и Веселин Тодорови, техните разноски по съдебния процес и всички други такива по делото в досъдебна и съдебна фаза. Росен Кожухаров, един от адвокатите на родителите на Алекс, обяви за Дарик, че неговите доверители са доволни от присъдата.

Представителят на публичното обвинение прокурор Димчо Маджаров поиска днес „доживотен затвор без право на замяна”, както и адвокатите на бащата и майката на убитото дете. Той коментира решението на съдебния състав, твърдейки, че макар и хипотетично, е възможно убийцата някога да излезе на свобода.

След произнасянето на присъдата, за пръв път Атанаска Георгиева даде изявление за медиите. Тя твърдо обяви, че ще обжалва решението. И за пореден път намекна, че е била принуждавана под натиск да дава отегчаващи за нейната вина показания, от които няколко пъти се отказа и ги промени коренно различно, твърдейки, че е напълно невинна.

Присъдата може да бъде протестирана в срок от 15 дни от днес, пред Апелативния съд в Бургас.

Чуйте звуковия файл