ОМК Несебър 2000 домакин на регата "Великден"
ОМК Несебър 2000 домакин на регата "Великден" / netinfo
Най-добрите от страната участваха във ветроходната регата
Седем златни медала по време на второто събитие от календара на Българската федерация по ветроходство успяха да останат в домакините.
Две призови места в общото класиране завоюваха в „Лазер Стандарт“ състезателите на домакина на регата „Великден“ 2017 – ОМК „Несебър 2000“. Събитието се проведе в акваторията на несебърския залив през почивните дни. В нея взеха участие най-добрите в общо 7 класа от 13 клуба на страната.  Сред регистрираните имаше състезатели на 7 и 70 години.
При клас „Laser S“ домакините не се задоволиха само един златен. Иван Димов зае и първото място в стълбицата при младежите, Иво Тодоров взе бронза в общото класиране и среброто при младежите, а Радостин Дамянов, който е четвърти в общото класиране, при мъжете се изкачи с две стълби нагоре и стана втори при мъжете
В клас „Фин“ състезателите от общинския клуб в Несебър отново обраха точките. Атанас Петров, Георги Менчев, Христо Жеглев се наредиха  на първо, второ и трето място в общото класиране. Петров взе златото и при мъжете, а съотборникът му Менчев грабна златото при младежите, Жеглев пък се нареди след него и беше окичен със сребрния медал.
Две дами бяха отличени със злато при общото класиране в „470“. Едната отново се оказа състезател на ОМК „Несебър 2000“. Това е Николета Петкова, която блесна още в първия ден на гонките. Виляна Димитрова от „Порт Варна“ застана първа в общото класиране в „420“, след нея се нарежда съотборникът й Христо Младенов, а трети в надпреварата е Владислав Маринов от ОМК „Несебър 2000“.
Съотборникът му Димитър Вангелов застана на респектиращото първо място два пъти и в общото класиране и при мъжете в клас „Лазер 4,7“. При младежите до 15 години обаче първенец се оказа Христо Иванов от яхт клуба на Созопол.
Любен Тенекеджиев от „Порт Бургас“ е първенецът в клас „Лазер Радиал“ в общото класиране, а след него застана първенецът при девойките, младата надежда на общинския клуб „Циклон“ на Поморие – Стефани Музакова. Трети при крайното класиране обаче е  Георги Максимов, който успешно пребори конкуренцията и се нареди на второ място при младежите.

ОМК Несебър 2000
netinfo

ОМК Несебър 2000
netinfo

ОМК Несебър 2000
netinfo

ОМК Несебър 2000
netinfo

ОМК Несебър 2000
netinfo

ОМК Несебър 2000
netinfo

ОМК Несебър 2000
netinfo

ОМК Несебър 2000
netinfo