Депутатите с пореден обстрел за претолопровода
Депутатите с пореден обстрел за претолопровода / netinfo

"Не защитавате българските интереси, а икономическите на други държави. Категорично ясно е, че негативите от проекта "Бургас - Александруполис" са само за България". Това каза бургаският депутат от ГЕРБ Димитър Бойчев от трибуната на НС към народните представители от БСП, които гласуваха повторно за изграждането на петролопровода "Бургас - Александруполис".

Със 115 гласа народните представители отхвърлиха реализацията на петролопровода, като групата на БСП го подкрепи категорично с вота си.

"На референдумите в Бургас, Поморие и Созопол хората обявиха своята позиция относно проекта. Те не го искат, около 97% от гласувалите са против реализацията му. Това е нормалната реакция, защото максималните приходи за България от транзитни такси са 30 млн. долара, а оборотът от туризъм на Южното Черноморие е милиарди левове. С влизането в този проект ние ще погубим летния туризъм - в Александруполис няма туристи, но в Бургас има. Друг е въпросът, че Гърция отдавна иска да привлече нашите туристи в тяхната страна", каза още Димитър Бойчев.