Ден на траур в памет на загиналите полицаи е обявен в Бургас и в цялата област.

Двамата полицаи загубиха живота си на кръстовище „Трапезица“ сутринта на 25 август, след като автобус, превозващ мигранти, блъсна патрулката, в която са се намирали.

Единият загинал полицай е на 43 години, командир на отделение от Първо районно с 18 години стаж. Вторият загинал е също от Първо районно със 7 години стаж в системата.

Шофьорът на автобуса не се подчинява на подадения сигнал със стоп палка от служителите на реда и започва преследване. Полицейският патрул прави опит да препречи пътя на шофьора на автобуса, който губи контрол и помита както полицейската кола, така и два павилиона. В автобуса е имало 47 мигранти – мъже, жени и деца.

Кадри, заснети непосредствено след жестоката катастрофа в Бургас

Задържаните след инцидента, отнел живота на двамата полицаи, са общо петима – трима сирийци и двама българи, като двама от сирийските граждани бяха задържани при специализирана полицейска операция на територията на Стара Загора и Първомай.

В разследването е ангажиран целият ресурс на Окръжна прокуратура Бургас, привлечен да участва е и експертът проф. Станимир Карапетков.
Продължава работата за изясняването на всички факти и обстоятелства.
БГНЕС