/ Dariknews.bg, архив
Заведения в курорта Слънчев бряг с просрочени задължения към НАП се разделиха с оборотите си, след като данъчни иззеха касовите наличности. От приходната администрация обясниха, че крайната мярка се прилага към лица, които отказват доброволно да погасяват своите просрочени задължения, а същевременно осъществяват търговска дейност, която акумулира приходи.

В хода на засиления контрол, през последните три дни бяха проверени и търговски обекти в Созопол, от които са иззети компютърни конфигурации с цел  проследяване на паричните потоци и установяване на реалните обороти.

През изминалата нощ звеното „Фискален контрол“ в Бургас извърши проверки и на всички търговски обекти, намиращи се на Летище Бургас.  Установено е едно нарушение - в заведение, което предстои да бъде запечатано. Останалите 10 кафенета, заведения за хранене и сувенири са спазвали изискванията на закона, показват резултатите от контролните действия на летищния комплекс.

По Южното Черноморие от началото на месец юни са извършени над 3000 проверки. Данъчните отбелязват спад на нарушенията в сравнение с миналото лято, ръст на оборотите и значително подобряване на фискалната дисциплина по родното крайбрежие.
От приходното ведомство предупреждават, че независимо от стойността на продажбата, срещу всеки търговец, който не е издал касова бележка, може да започне процедура по запечатване, като средният срок, за който се налага мярката е между две и четири седмици.

Сигнали за данъчни нарушения могат да се подават на телефона на Националната агенция за приходите 0700 18 700 и на имейл Infocenter@nra.bg .