Димитър Ташев се е срещал лично с трима държавни глави на САЩ
Димитър Ташев се е срещал лично с трима държавни глави на САЩ / Димитър Ташев
Ташев е единственият ни сънародник, който е участвал седем пъти в молитвената закуска при управлението на трима президенти на САЩ
И Бургас е дал нещо на света - Димитър Ташев, чийто стартъп, разработен за  американския пазар, в следващите години ще залее и останалата част от света. Той е предназначен за бизнеса и ще профилира пощенските адреси на хората, според дейностите и особеностите им, с които искат да се представят. 
Разработването на идеята е свързано със сферата на технологиите, в която се развива през по-голямата част от съзнателния си живот. Димитър Ташев е завършил висшето си образование отвъд океана - информационни технологии. 
През 2018 година Димитър Ташев е гост на традиционната Молитвена закуска в Белия дом. С това бургазлията стана един от малкото наши сънародници, които са участвали цели седем пъти във високото събитие при управлението на трима президенти САЩ – през 2003 година при Джордж Буш-младши и Барак Обама, няколко години по-късно. Бил е участник на подобен форум и в Германия.
"Срещал съм се с американски прездиненти и с много държавници, които представляват най-силните икономики в света. Личните ми впечатления са, че един политик е достоен, тогава, когато действията му са водени от високия морал и ценности. Лично за мен най-голям авторитет има Госдпод и Божието слово - Библията.Щастлив съм, че повечето политици, с които съм разговарял имат същите опорни точки. Ако действията на човек се определят от божествените стандарти, а не от човешките, тогава е мотивиран да служи на обществото", твърди Димитър Ташев, който автор на страниците на повечето сенатори на САЩ. .
В момента е част от най-голямата софтуерна компания в страната. Отговаря за връзките с Близкия изток, Европа и Африка, консултирайки правителства и големи компании. 
Твърди, че може да работи от всяка една точка на земното калбо, защото светът е неговото работно място. Най-много иска обаче да допринесе със знанията, уменията и контактите си за родния си град Бургас.