/
/ / Дарик
Днес, общественият посредник на община Бургас-Тодор Стамболиев присъства на тържествената церемония по полагането на клетва от новоизбраните съдебните заседатели, като непосредствено  преди да се пристъпи към  обучение, Стамболиев приветства съдебните заседатели.

„Това без съмнение ще е един от запомнящите се дни във вашият живот. Да бъдеш съдебен заседател е една изключително достойна и отговорна гражданска позиция, проява на граждански дълг, защото Вие сте представителите на гражданското общество в дейността на държавната власт. Днес, Вие положихте клетва да изпълнявате задълженията си по съвест и вътрешно убеждение, да бъдете безпристрастни, обективни и справедливи и аз имам една молба към Вас.
Моля Ви, не я забравяйте! Бъдете отговорни, почтени и справедливи! Не забравяйте важността на решенията Ви за човешките съдби, на които ще станете свидетели в съдебна зала. Ще преболедувате лично всяко едно решение и присъда на съда и то трябва да бъде на висотата и отговорността на позицията Ви.
Вярвам, че сред съдиите ще намерите свои съмишленици за доброто и справедливото при прилагането на закона. Следвайте тези принципи и норми на поведение, защото, както е казал много назад във времето древногръцкия философ Епикур: „Най –големият плод на справедливостта е спокойствието!““ 
„Бъдете спокойни!“, пожела на новите съдебни заседатели Стамболиев.