Бургаски свободен университет чества своя 25-годишен юбилей
Бургаски свободен университет чества своя 25-годишен юбилей / Екатерина Джутева

По случай своята 25-та годишнина Бургаският свободен университет организира пресконференция пред журналисти. На нея ректорът проф. дпн Галя Христозова и президентът проф. д-р Петко Чобанов запознаха присъстващите с успехите и постиженията на висшето учебно заведение.
За своята четвъртвековна история БСУ успява да изгради една от най-модерните и отлично оборудвани университетски сгради, придобива институционална акредитация от Националната агенция за оценяване и акредитация и получава сертификация по стандартите за качество на Международната организация по стандартизация (ISO).
През изминалите години повече от 23 хиляди студенти за завършили успешно престижния университет. Желаещите да се обучават в него пристигат от цялата страна. Непрекъснато нараства и броят на чуждестранните студенти. Понастоящем в БСУ се обучават младежи от Русия, Казахстан, Словения, Малдиви, Португалия, Германия, Индонезия и Тайланд. От няколко години насам БСУ развива образователен франчайзинг в чужбина. Студенти от университетите в Кипър и Китай (Шанхайски университет) се обучават по програми на бургаския ВУЗ.
Университетът не е само средище на образованието, той се е превърнал и в средище на културата. БСУ може да се похвали със собствено театралното ателие, вокалната формация, PR-агенция, студентски вестник, клуб по дебати, спортни клубове и др.
Успехите, които БСУ е постигнал на национално и международно ниво, се дължат в най-голяма степен на синхрона в управленския екип. „Всички ние сме единомишленици и приятели", разкри проф. дпн Христозова и заключи, че „БСУ е университетът, който може да сбъдне всички мечти".


Цялата 2016 година ще бъде изпълнена с множество събития, по случай юбилея - кръгла маса по проблемите на висшето юридическо образование, конференция за студентско научно творчество, международна конференция „Право и интернет", конкурс и фотоизложба за снимки и мн.др. Юбилейните тържества ще бъдат концентрирани през месец септември под надслов „Новата идея в образованието", каквото е и мотото на университета. БСУ кани всички свои бивши и настоящи възпитаници да се включат в тържествата.