/ БГНЕС
Строителството на пътя Бургас – Слънчев бряг напредва с бързи темпове, но все още се чака яснота кога ще започне изграждането на последната част от него
Кога започва ремонтът на основния път в Странджа Царево-Малко Търново и как се движат процедурите за изграждането на обхода на Поморие, питат бургаските народни представители от ГЕРБ министъра на регионалното развитие Николай Нанков.

Пропадна част от пътя Царево-Малко Търново (ВИДЕО/СНИМКИ)

Всички депутати са се подписали под двата въпроса, чийто отговор е предвидено да бъде получен в пленарна зала днес. Ивелина Василева, Димитър Бойчев, Диана Саватева, Ася Пеева, Галя Василева и Иван Вълков подчертават, че отсечката между Царево и Малко Търново е от стратегическо значение за ограничаване на обезлюдяването на пограничния район с Турция, както и за приобщаването му към  икономически по-добре развитите крайбрежни зони по Южното Черноморие.

ГЕРБ-Бургас: Спешен ремонт на пътя Царево-Малко Търново, после рехабилитация

Народните представители за втори път поставят въпроса за пътя в пограничния район. Той е провокиран от получените предварително уверения, че неотложните ремонтни работи ще започнат тази пролет, така и от влошеното състояние на пътната настилка след пороите през декември и последните снеговалежи.

Инж. Кънев: Проблемът с пътя Малко Търново - Царево е сериозен

Подобряването на инфраструктура в региона бе един от акцентите в предизборната кампанията на ГЕРБ Бургас. Строителството на пътя Бургас-Слънчев бряг напредва с бързи темпове, но все още се чака яснота кога ще започне изграждането на последната част от него – дългоочаквания обход на Поморие.

Бургаските депутати от ГЕРБ очакват утре министър Нанков да посочи какви са сроковете, в които могат да започнат строителните дейности по двата стратегически обекта от пътната инфраструктура.