Божин Божинов
Божин Божинов / bezistena

Кметът на Тополовград и кандидат за народен представител в листите на Нова Република в областите Хасково и Бургас Божин Божинов подаде заявление в Районните избирателни комисии за заличаване на името му от листите. Божинов реши да се оттегли от изборната надпревара, заради публични реакции по повод негови изказвания в медиите преди 3 години.

„Подадох се на емоция и отидох в Крим, за да предложа убежище на българите там", обясни думите си Божинов. Кметът на Тополовград уточни, че никога не е бил доброволец, нито е участвал във военни действия, каквито заглавия се появиха в някои медии.

„Реших, че това недоразумение може да попречи на каузата на Нова Република.Никога не съм имал амбиции да ставам депутат, исках само да помогна на Нова Република, защото вярвам в нуждата от истинска и почтена българска десница. Вярвам в каузата на дясното. Вярвам в каузата на Нова Република. За това ще продължа да помагам заедно със семейството и близките ми на дясното обединение“.

Политическият съвет на Нова Република благодари на Божин Божинов за решението му да подаде заявление за заличаване от листите и намерението му да продължи да работи за успеха на Нова Република