Босове на Славия, ЦСКА и Левски с общи фирми
Босове на Славия, ЦСКА и Левски с общи фирми / netinfo

Да се назначи проверка за наличие на свързаност между членове на ръководствата на Левски, Славия и ЦСКА – поиска с жалба до Изпълкома на БФС ръководството на Нафтекс Бургас.

Дори и бегла проверка в АПИС и ДАКСИ показва притежанието на дялове в едни и същи търговски дружества между Васил Божков, Наско Сираков, Венци Стефанов и Младен Михалев Маджо . – твърди в жалбата си изпълнителният директор на ПФК Нафтекс Пламен Киряков.

Шефът на лидера в Източната “Б” група смята, че проверката за свързаност между собствениците и ръководствата на Черноморец и Нафтекс е тенденциозна..

Според него има представени неопровержими доказателства, че такава връзка няма и че не съществува възможност за общ контрол върху двата бургаски клуба от едно лице или една фирма.

Киряков се позовава и на заключението на бившият шеф на Народното събрание професор Огнян Герджиков, според когото нарушение по смисъла на търговското право не е открито.

Ако все пак бъдат открити доказателства за свързаност, то нека ни изхвърлят от групата, защото такива са правилата на БФС, но тогава нека санкционират по същия начин ЦСКА, Левски Славия. - призовават от ръководството на Нафтекс.