Блокаж на границата с Турция
Блокаж на границата с Турция / Ройтерс

ГКПП Капитан Андреево, ГКПП Малко Търново и ГКПП Лесово от страна на Република Турция са затворени. От МВнР ризовават българските граждани, които все още имат намерение да пътуват, да отменят своите планове.

Българското външно министерство и МВР остават във връзка със своите колеги и своевременно ще информират за ситуацията по границата ни. Българските гранични пунктове остават отворени, съобщиха оттам.

Броят на задържаните военни, участвали в опита за преврат в Турция, се увеличи до 1563 души, съобщава агенция Ройтерс. По-рано беше съобщено за 754 арестувани.

"Опитът за военен преврат в Турция е осуетен. Той бе организиран от командването на ВВС и жандармерията на страната", заяви говорителят на Националната разузнавателна организация на Турция Нух Йълмаз.

Петима генерали и 29 полковници са отстранени от постовете си по заповед на министъра на вътрешните работи Ефкан Ала, уточнява агенцията.

Част от войниците, участници в опита за преврат в Турция, са арестувани след разпореждания на прокуратурите в Анкара и Истанбул за незабавни арести, а вече се появиха и съобщения за това кои са организаторите на бунта.