Безплатен преглед за рак на гърдата за 1000 жени в Бургас
Безплатен преглед за рак на гърдата за 1000 жени в Бургас / netinfo

1000 жени в Бургас ще могат да се преглеждат безплатно за рак на гърдата в Онкологичния диспансер на града от днес. Това съобщи директорът на болницата д-р Радостин Дичев.
Здравното заведение стана част от общонационалната кампания "От любов към живота", която цели информираност и привенция на жените в България.
По линия на кампанията Онкото в Бургас получи апаратура като дарение и символичен чек за сумата, предвидена за прегледите на бургаските жени.
През изминалата година в рамките на кампанията е направено дарение на медицинска апаратура в 7 болници в България в градовете Плевен, Русе, Шумен, Варна, Бургас, Стара Загора и Пловдив. Сега кампанията продължава борбата с коварната болест, обявявайки в същите тези 7 болници старта на общо 6900 безплатни прегледа. От тях ще могат да се възползват жени на възраст от 30 до 49 г. в неравностойно положение, за които държавата не покрива профилактика. В това число влизат: многодетни майки, дългосрочно безработни жени, регистрирани в бюрото по труда, жени от малцинствени етнически групи, жени с увреждания.