Асоциацията по водно спасяване вече с етичен кодекс
Асоциацията по водно спасяване вече с етичен кодекс / netinfo
Учредената в Бургас Асоциация по водно спасяване, която има амбиция да защитава интересите на всички специалисти по водно спасяване в България, вече си има етичен кодекс. Той е приет единодушно с Решение на Управителния съвет на сдружението.

Почетен председател на Асоциацията по водно спасяване е кметът на община Бургас Димитър Николов, а учредители - дългогодишните деятели в областта на водното спасяване зам.-кметът на община Бургас д-р Лорис Мануелян, д-р Андрей Найденов, Райко Берберов, д-р Георги Матев.

Сдружението ще развива дейност на широка основа. Заради изоставането на България в превенцията на водноспасителния травматизъм, негови представители ще влязат в училищата, за да работят с подрастващите. Учредителите на асоциацията имат амбицията да се включат в програми на Европейския съюз за осъществяване на водно спасяване по плувни басейни и морски плажове. В Етичния кодекс се посочва като правило за работата на спасителите - "Бъди учтив, вежлив и сърдечен, но прилагай правилата с твърдост!"