Методи Гергов
Методи Гергов / netinfo
Мъжът заплашил похитения с пистолет и мачете, рисувал със спрей въпросителни по тялото му
Районният съд в Несебър наложи ефективна присъда от 2 г. лишаване от свобода на 27-годишния Методи Гергов от Свети Влас, задържан за отвличане на наркопласьор. Присъдата бе произнесена след постигнато споразумение между защитата на подсъдимия и прокуратурата. Методи признава всички пунктове на обвинението- затова, че през януари т.г. е похитил дилър на наркотици, затворил го в хотел и в продължение на шест часа се гаврил с него.

Разкъсал дрехите му, вързал ръцете му с кожен колан и го изнасилил с фалос. След това изрисувал със спрей върху гърдите и гърба му въпросителни знаци стъпил с крак върху главата му, а под дулото на оръжие-газов пистолет „Зораки“ със заличени номера, го накарал да напише списък с имената на наркопласьори. В противен случай заплашил, че ще го застреля.

После го качил в багажника на БМВ-то си, а в 05.20 часа сутринта на 17 януари т.г. го стоварил пред Районното управление на МВР в Слънчев бряг и го накарал да предаде списъка на дежурния полицай. После, щом мъжът излязал от управлението, го откарал до съседен бар и насочил към дясното му ухо меч с близо 70- сантиметрово острие и се заканил да отреже ухото му.

Методи е задържан, след като похитеният успял да избяга и се обърнал към полицията за помощ. Гергов е рецидивист, а в социалните мрежи в мерена реч реди умопомрачителните си представи: "Морето ти говори, аз ще ти превеждам. Глава не навеждам...”, пише той. В друг пост, лирическият герой влиза в въображаем диалог с МВР: „Ало, полицията ли е.. Идвам за вас... Н...а са чак във Влас”. В заключение обобщава: „Отдавна превъртял съм последното ниво”.