/ ОД на МВР
19 души са задържани в днешната специализирана полицейска акция в Бургас, съобщи току-що Окръжният прокурор Георги Чинев. "Операцията е отглас на указанията на Главния прокурор на Републиката Иван Гешев за "енергична и системна борба" с престъпността. Тя няма да бъде изолирана", подчерта Чинев. И увери, че работи по-динамично в тази посока.  

/
Дарик

акция МВР

"Днешната спецоперация е насочена срещу посегателствата срещу битовата престъпност и срещу лицата с две и повече висящи дела", каза зам.-шефът на Областната дирекция на МВР Емил Павлов.

В Бургас те са 26, като рекордьор сред тях е мъж с пет висящи дела. В разпространените до медиите кадри и видео от спецоперацията, а на тях сред задържаните изпъква травестит, пременен с реплика на кожено контошче в сиво. 

акция МВР

"Проверени са над 100 автомобила и над 150 лица. Акцията продължава и към този момент. Възможно е на по-късен етап да бъдат задържани още лица. Голяма част от тях са свързани с кражби и наркотици. А  в дома на един от заподозрените е намерена и лаборатория за метаамфатамин", заяви Емил Павлов, зам.-директор на ОД на МВР-Бургас. 


акция МВР