/ iStock/Getty Images
Единадесетият традиционен турнир по конен спорт "Купа Бургас 2022" ще се проведе от 6 до 13 август в морския град.

Това е най-мащабният комплекс от конни състезания в страната, единственият турнир, който има включени в програмата си нощни паркури. Той е два пъти по продължителен от държавните първенства, балканиадите и състезанията за световната купа. В дните от 6-ти до 13- ти август (включително) на конната база на парк "Езеро" ще се състезават над осемдесет ездачи от цялата страна и над сто и тридесет коня, съобщиха организаторите от Община Бургас, Българската федерация по конен спорт и клубът по конен спорт "Кан Крум"- Бургас.

Във всички дни на провеждане на състезанията програмата е разпределена на два етапа - сутрин от 9:30 до 12:30 часа, и следобед от 17:30 часа до приключване на последния състезателен етап. Понеделник, сряда, четвъртък и петък (8,9,10 и 11- ти август) са почивни дни за състезателите. Тренировките на всички състезателни коне ще се проведат в тези дни, които са атрактивни за публиката. Тренировъчен нощен паркур ще се проведе на 9-ти август след 17:30 часа.

Венецът на състезанията - "Купа Бургас 2022" е на 12-ти и 13-ти август (петък и събота). В тези дни е планирано от 9:30 часа до обяд да се състезават деца с Райдър пони, деца с коне, като паркурът е с препятствие до 110 см. След 17:30 часа, в двата дни от състезанията, ще стартира най-атрактивната част. В състезанията по прескачане, с напредване на деня, паркурите ще стават все по- сложни и интересни, височината на препятствията ще нараства. Един от най- атрактивните паркури е Jump&Drive, който е планиран непосредствено преди паркура, определящ носителя на "Купа Бургас 2022". В този паркур ще се състезават щафетно автомобилисти и ездачи, като половината от ездачите се очаква да бъдат децата на автомобилистите.

За доброто настроение на всички гости и зрители, Община Бургас е организирала през двата състезателни дни кратка програма с участието на местни спортни клубове. 
Официалното откриване на турнира ще е на 6 август от 19:30 часа. 
 
БТА