Запалиха сушилня на антиислямиста в Рибново Недим Таламанов
Запалиха сушилня на антиислямиста в Рибново Недим Таламанов / Дарик - Благоевград

Селскостопанска постройка, намираща се в непосредствена близост до дома на лидера на "Ред, законност и справедливост" в Рибново-Недим Таламанов, е подпалена умишлено в нощните часове.

Постройката, в която семейство Таламанови изсушавали тютюн, е била запалена с бензин, съобщиха за Дарик огнеборци от Гоце Делчев. Пожарът е бил локализиран бързо, тъй като тютюнът все още е бил суров и това е попречило за евентуалното му разрастване върху съседни сгради в Рибново.

В момента Недим Таламанов е в ареста в Гоце Делчев. Той бе задържан в края на миналата седмица, след сбиване с учителя по религия в Рибново Мурад Бошнак и с негови приближени.

В селото се говори, че покушението срещу антиислямиста Недим Таламанов, който е от съпартийците на депутата Яне Янев в Рибново, е ответен удар от страна на хората на Бошнак.

Преди около месец Недим Таламанов е депозирал сигнали срещу Бошнак и срещу кмета на Гърмен - Ахмед Башев, уличаващи ги в корупционни схеми. Данните за злоупотреби са били изпратени в комисията по коруция в народното събрание.

Сблъсъкът между Таламанов и Мурад Бошнак се разрази миналата година, след като учителят по религия бе нарочен като човек, прокарващ радикален ислямизъм в Западните Родопи.