Задържаха двама мъже за измамни схеми, съобщиха от МВР.

Арестът на мъжете - на 29 и на 30 години, е извършен на 14 март в Благоевград при операция на служители на Главна дирекция "Национална полиция" и Областните дирекции на МВР на Плевен и Благоевград.

Инвестиране в криптовалута: Жена преведе много пари на измамници

Задържаните са заподозрени в съпричастност към измами, извършени спрямо жители на Плевен и областта. Разследването започва през октомври миналата година, когато жена е потърсила помощ в полицията в Плевен.

Тя направила банков превод от 5 хил. лева за резервация на екскурзия до екзотична дестинация. Малко по-късно разбрала, че независимо от водената предварителна кореспонденция, е превела сумата на мними туристически агенти.

Месец по-късно двама жители на областта, попаднали в измамна схема, също подали сигнали. Този път сценарият се оказал различен - след предварителна уговорка с мними доставчици на пелети, двамата им превели авансово малко над 20 хил. лева, но дни наред напразно чакали доставката.

Криминалисти разкриха схема за измами с електронно банкиране

В рамките на проведените действия криминалистите влезли в следите на двамата мъже. При извършени претърсвания на жилища, ползвани от тях в различни градове на страната, са иззети мобилни телефони, банкови карти, над 180 листа различна банкова и счетоводна документация, съотносими към извършваната престъпна дейност.

Събрани са данни и доказателства за съпричастност на мъжете и към измами, извършени спрямо още хора от цялата страна. Мъжете са с повдигнати обвинения и им е наложен постоянен арест.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня